Zoeken

Noord-Marokko krijgt moderne wegen

28 juni 2024 - 18:50 - Marokko

©

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima gaat haar plattelandswegen de komende jaren flink moderniseren. Hiervoor wordt binnenkort een overeenkomst van meer dan 1 miljard dirham met de centrale overheid getekend.

Het ambitieuze project omvat de aanleg en het onderhoud van talrijke wegen, evenals de aanpak van problemen met gronden en bestaande wegen. De regio neemt het grootste deel van de kosten voor haar rekening, namelijk 700 miljoen dirham. De overheid draagt de resterende 300 miljoen dirham bij.

Lees ook: Strategie WK-2030: Marokko investeert fors in wegen

Om de uitvoering van het project te controleren en de naleving van de deadlines te waarborgen, wordt er een speciaal comité opgericht onder voorzitterschap van de wali van de regio.

Lees ook: Focus op nieuwe snelwegen in Marokko

De doelstelling is het ontsluiten van plattelandsgebieden, het verhogen van hun aantrekkingskracht en het verkleinen van de ongelijkheden in de regio. Betere plattelandswegen zullen niet alleen de toegang tot essentiële diensten voor plattelandsbewoners vergemakkelijken, maar ook de lokale economie stimuleren door handel en toeristische activiteiten te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team