Zoeken

Nieuw officieel evenement voor kroonprins Moulay Hassan (video)

4 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

Kroonprins Moulay El Hassan heeft zondag in Rabat de finale van de 23e editie van de Hassan II Trofee voor traditionele paardensportkunsten "Tbourida" voorgezeten. Dit evenement vond plaats van 27 mei tot 2 juni op het Koninklijk complex voor paardensport en tbourida van Dar Es Salam, onder het Hoge bescherming van Koning Mohammed VI.

Tijdens deze prestigieuze competitie, georganiseerd door de Koninklijke Marokkaanse Federatie voor Paardensport (FRMSE), heeft de Kroonprins de gouden medaille van de 23e Hassan II trofee uitgereikt aan de seniorteam van de sorba uit de regio Casablanca-Settat, onder leiding van mokadem Rachid Sikas. De tweede plaats ging naar de sorba van mokadem Charaf El Bahraoui uit de regio Marrakech-Safi, en de derde plaats naar het team van mokadem Abdelghani Benkhada uit de regio Beni Mellal-Khenifra.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan zit legerbijeenkomst voor (video)

Voor de junioren werd de gouden medaille toegekend aan de sorba van de regio Casablanca-Settat, onder leiding van mokadem Badr Zrizaa. De zilveren medaille ging naar de sorba uit de regio Beni Mellal-Khenifra, geleid door mokadem Mohamed Gharbou, terwijl het team uit de regio van Oriental, aangevoerd door mokadem Youssef Sbibi, met brons werd bekroond.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan op finale springwedstrijd (video’s)

Na de wedstrijd heeft Prins Moulay El Hassan zich bij de winnaars van zowel de junior- als seniorcategorieën gevoegd voor een fotomoment. De deelnemende teams werden beoordeeld op een reeks criteria vastgesteld door de FRMSE, waarbij aspecten zoals de eenheid van beweging van de ruiters, het ritme van de galop, bewegingen van de geweren, de timing van het schot, traditionele kledij en zadel onder de loep werden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team