Zoeken

Olympische Spelen: Hicham El Guerrouj kritisch over Marokko

6 augustus 2024 - 16:20 - Sport

©

Hicham El Guerrouj, de Marokkaanse atletieklegende, benadrukt dat deelname aan de Olympische Spelen een langdurige en grondige voorbereiding vereist. Volgens El Guerrouj kan men pas na minstens tien jaar hard werken hopen op olympische medailles.

In een interview vanuit Parijs, waar hij de Olympische Spelen bijwoont, stelt El Guerrouj dat een olympisch kampioen niet van de ene op de andere dag wordt geboren. Het bereiken van zo’n doel vereist een langetermijnvisie en ondersteuning van het ministerie van Sport, de federatie, het olympisch comité, de club, de competitie en de familie.

Lees ook: Wereldrecord Hicham El Guerrouj na 24 jaar verbroken

Dit "ecosysteem" is volgens de Marokkaanse sportlegende essentieel om kampioenen te kweken die olympische medailles kunnen winnen. Hij roept de autoriteiten op tot een mentaliteitsverandering. De goudenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen van Athene in 2004 legt uit dat de voorbereiding op de Spelen concentratie, middelen en betrokkenheid van de autoriteiten op het hoogste niveau vereist.

Lees ook: Hicham El Guerrouj: "Koning Mohammed VI moet atletiek redden"

Gevraagd naar zijn eigen beperkte betrokkenheid bij de opleiding van Marokkaanse atleten, zegt El Guerrouj dat hij zich pas zal inzetten wanneer de autoriteiten hun mentaliteit veranderen. Hij benadrukt dat deelname aan de Olympische Spelen betekent dat je een heel land vertegenwoordigt, niet alleen jezelf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team