Zoeken

Onderzoek naar instorting gebouw in Casablanca: verantwoordelijken gezocht

26 mei 2024 - 12:00 - Marokko

©

Na de instorting van een gebouw in de wijk Bourgogne in Casablanca heeft de procureur bij de rechtbank van eerste aanleg in Ain Sebaa een onderzoek bevolen. De autoriteiten zoeken naar de oorzaak van de instorting en de verantwoordelijken.

Ter plaatse verzamelde de gerechtelijke politie bewijsmateriaal en ondervroegen ze getuigen. Op de lijst van te ondervragen personen staan onder meer ambtenaren, de twee eigenaren van een commerciële ruimte op de gelijkvloers van het ingestorte gebouw, aannemers en verantwoordelijken van de prefectuur Casablanca-Anfa. De autoriteiten sluiten arrestaties niet uit.

Lees ook: Gebouw stort in in Casablanca, indrukwekkende beelden (video)

Het gebouw in de wijk Bourgogne stortte donderdagmiddag om 14.35 uur in. Er vielen wonderlijk genoeg geen slachtoffers. Na de alarmmelding spoedden alle autoriteiten zich ter plaatse, onder leiding van wali Mohamed Mhidia. De bewoners werden binnen 35 minuten geëvacueerd.

Er zijn twee hypothesen over de oorzaak van de instorting. De eerste is dat er ongeoorloofde werkzaamheden aan een café-restaurant op de begane grond van het gebouw werden uitgevoerd, zonder vergunning van de wijk en zonder bouwtekeningen. Deze werkzaamheden zouden de structuur en fundering van het gebouw hebben aangetast, wat blijkt uit de zorgwekkende scheuren die waren waargenomen.

Lees ook: Marokko: pand ingestort in Tanger

De tweede hypothese is dat de grond waarop het gebouw is gebouwd verzadigd is met water en dat de grondwaterstand dicht bij het oppervlak ligt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team