Zoeken

Onrust in Fez: man die meisje wilde redden vermoord

22 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

In Fez zijn tientallen burgers de straat op gegaan om te protesteren tegen de toenemende onveiligheid in de stad, waar recentelijk meerdere misdaden zijn gepleegd.

De demonstranten verzamelden zich bij het hoofdkantoor van de politie in Fez en uitten hun ongenoegen over de verslechterende veiligheidssituatie. Ze eisten een grotere aanwezigheid van de politie en strenge maatregelen om de criminaliteit aan te pakken.

Lees ook: Bejaarde man vermoordt vrouw met bijl in Marokkaanse dorp

De protesten werden ingegeven door de moord op een veertiger, een broodverkoper en vader van vier kinderen. Hij werd het slachtoffer van een misdrijf in de wijk Ain Smen nadat hij een jong meisje probeerde te redden van criminelen die haar wilden aanvallen. De man werd dodelijk getroffen door een metalen voorwerp en overleed ter plekke. De demonstranten scandeerden leuzen tegen de onveiligheid en riepen op tot strikte handhaving van de wet en arrestatie van de daders.

Een ander tragisch incident vond plaats in de stad. De politie van de zone Bensouda in Fez arresteerde zaterdag een 19-jarige verdachte, betrokken bij een dodelijke aanval met een stomp voorwerp. Het slachtoffer, een 40-jarige groothandelaar in levensmiddelen, raakte in conflict met de verdachte over de verkoop van goederen in detailhandel. De verdachte sloeg de man met een metalen staaf, wat leidde tot zijn dood kort na opname in het ziekenhuis.

Lees ook: Vrouw in Tetouan vermoordt echtgenoot en begraaft hem in garage

Bij de arrestatie van de verdachte nam de politie het gebruikte wapen in beslag. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door de gerechtelijke politie onder toezicht van het bevoegde parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team