Zoeken

Oplichting in Marrakech: 1200 dirham voor henna-tattoo

5 oktober 2024 - 10:30 - Marokko

©

Een toeriste heeft deze week aangifte gedaan bij de toeristenpolitie op het Djemaa el-Fna plein in Marrakech. Ze beschuldigt een henna-kunstenares van oplichting.

De hennayat zou 1200 dirham hebben gevraagd voor een henna-tatoeage, een exorbitante prijs vergeleken met het gebruikelijke tarief dat normaal niet hoger is dan 50 dirham, meldt Kech24.

Lees ook: Marrakech: hennayat schrikken toeristen af

Na de melding van het slachtoffer hebben agenten van de toeristenbrigade de henna-kunstenares aangehouden. Ze is in hechtenis genomen op het politiebureau van Marrakech en heeft de feiten bekend. Het onderzoek loopt nog en de verdachte zal binnenkort voor de rechter verschijnen.

Helaas doen hennayat in Marrakech er alles aan om toeristen te lokken. Sommigen zijn erg opdringerig, anderen gaan zelfs zo ver dat ze beledigingen uiten en vechten om klanten. Dit gedrag schaadt het imago van Marrakech, een populaire bestemming voor binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Lees ook: Nekacha op Djemaa el Fna rekent toerist 1200 dirham aan voor henna-tatoeage

Veel slachtoffers hebben deze praktijken aan de kaak gesteld op sociale media en Marrakech omschreven als een "plaats van fraude en oplichting". Volgens sommige lokale betrokkenen is het gedrag van henna-tatoeëerders te wijten aan een gebrek aan opleiding en de laksheid van de lokale autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team