Zoeken

Orka-aanvallen in Straat van Gibraltar: raadsel eindelijk opgelost?

12 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

In de afgelopen vijf jaar zijn er in de Straat van Gibraltar, nabij de Marokkaanse, Spaanse en Portugese kust, 673 boten aangevallen door orka’s. Dit blijkt uit een studie van een internationale groep experten.

Deze groep, bestaande uit biologen, maritieme experts en vertegenwoordigers van de Spaanse en Portugese regeringen, heeft geprobeerd een verklaring te vinden voor het vreemde gedrag van orka’s in de Straat van Gibraltar en de Golf van Cadiz, meldt het Finse medium Tieteen Kuvalehti.

Lees ook: Marokkaanse vissers aangevallen door orka’s bij Tanger (video)

Na analyse van 673 orkaanvallen voor de Marokkaanse, Spaanse en Portugese kusten in de afgelopen vijf jaar, concludeerden de experts dat het gedrag van de orka’s te wijten is aan spel en "niets met agressie te maken heeft", zo legde Alex Zerbini, een van de leden van de groep experts, uit aan de Washington Post.

Lees ook: Aanvallen van orka’s bij Marokko: wetenschappers hebben vreemde verklaring

"Wanneer orka’s met het roer spelen, beseffen ze niet dat ze het kunnen beschadigen en dat deze schade mensen treft. Het gedrag is meer speels dan bewust," aldus de expert, die specificeert dat de meeste aanvallen worden veroorzaakt door een groep van 15 jonge orka’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team