Zoeken

Ouezzane in het donker door stroomdiefstal

26 juli 2024 - 19:40 - Marokko

©

De autoriteiten in Ouezzane zijn een administratief onderzoek gestart naar de wijdverbreide stroomdiefstal in de dorpen van de provincie. Deze illegale praktijken zorgen voor grote problemen voor zowel de nationale water- en elektriciteitsmaatschappij ONEE als de inwoners van de regio.

Lokale bronnen melden dat de autoriteiten onderzoek doen naar vandalisme aan de installaties van ONEE. Tijdens dit onderzoek is al 3400 meter aan kabel in beslag genomen die werd gebruikt voor illegale aansluitingen en stroomdiefstal.

Lees ook: Al Hoceima investeert miljoenen in vernieuwing elektriciteitsnet

Deze illegale activiteiten leiden tot beschadiging van apparatuur en zelfs branden, waardoor ONEE regelmatig transformatoren moet vervangen of onderhouden. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Naast de financiële verliezen voor ONEE heeft de stroomdiefstal ook negatieve gevolgen voor de leefbaarheid in de dorpen. Door overbelasting van de transformatoren zitten bewoners regelmatig zonder stroom.

Lees ook: Helikopters voor onderhoud elektriciteitsmasten in Nador (video)

De lokale autoriteiten en ONEE zetten in op voorlichting over de gevaren van stroomdiefstal en het verbeteren van de beveiliging van de infrastructuur. Het doel is om de stroomvoorziening in de landelijke gebieden van Noord-Marokko te verbeteren. Inwoners worden opgeroepen tot een gedragsverandering en verantwoord elektriciteitsgebruik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team