Zoeken

Oumi Rayane, de vrouw achter de dubbel Olympisch kampioen

5 augustus 2024 - 23:00 - Sport

©

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel schreef zaterdag geschiedenis door zowel de tijdrit als de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs te winnen. Zijn vrouw, Oumaïma "Oumi" Rayane, speelde een onverwachte rol in zijn triomf.

Rayane had blijkbaar een voorgevoel dat haar man de wegwedstrijd zou winnen. Ze nam daarom het initiatief om zijn eerste gouden medaille, die hij won in de tijdrit, mee te nemen naar Parijs. Na de ceremonie voor de wegwedstrijd kon Evenepoel dankzij zijn vrouw poseren met beide gouden medailles om zijn nek bij de Eiffeltoren.

Lees ook: Oumi Rayane Evenepoel: "Ik voelde me een crimineel"

"Gelukkig dat ze eraan gedacht heeft om die mee te nemen naar Parijs. Anders had ik deze mooie foto’s met beide medailles niet kunnen maken. Het was haar idee. Geweldig!", zei een geëmotioneerde Evenepoel tegen Sporza. "Ik had er zelf niet aan gedacht. Alle credits gaan naar Oumi voor het meenemen van die eerste medaille. Gelukkig heeft ze dat gedaan, want nu hebben we unieke foto’s", voegde de dubbele Olympisch kampioen eraan toe.

“Blij, trots, superblij, iconisch moment, beter hadden we niet kunnen dromen. Hij heeft er heel hard voor gewerkt. Ik ben supertrots op hem, vooral omdat hij met zoveel druk van buitenaf het ook nog kan waarmaken," reageerde Oumi op de overwinning van haar man in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Oumi’s rol gaat verder dan alleen het meenemen van een medaille. Ze is een constante bron van steun voor Evenepoel, vooral tijdens de lange periodes dat hij van huis is voor trainingen en wedstrijden. "De laatste maanden waren een emotionele rollercoaster", schreef ze op Instagram na zijn eerste gouden medaille. Ze benadrukte de jarenlange voorbereiding en de offers die nodig waren om dit succes te behalen.

Lees ook: Oumaima ’Oumi’ Rayane "belangrijk in ecosysteem Remco Evenepoel"

Hoewel ze een belangrijke rol speelt in het leven van haar man, is Oumi vastbesloten om haar eigen ambities na te streven. "Ik zie mijn toekomst niet als huisvrouw. Ik heb niet voor niets al die tijd gestudeerd", zei ze in een eerder interview. Het koppel heeft een manier gevonden om hun carrières en relatie te combineren, met een basis in België en trainingskampen in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team