Zoeken

Pasgeboren baby op straat gevonden in Marokko

27 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

In de Marokkaanse stad Beni Mellal is een pasgeboren baby gevonden op straat. Omwonenden ontdekten het kind, gewikkeld in een deken, en alarmeerden de autoriteiten. De politie heeft de baby naar het ziekenhuis gebracht en een onderzoek gestart naar de moeder. Het parket houdt toezicht op de zaak.

De baby werd aangetroffen in de wijk Arrachad. Over de gezondheidstoestand van het kind is niets bekendgemaakt. De politie probeert de moeder te identificeren en de omstandigheden rond het achterlaten van de baby te achterhalen.

Lees ook: Achtergelaten baby gevonden in bos in Marokko

Het te vondeling leggen van baby’s is een ernstig probleem in Marokko. Jaarlijks worden er duizenden baby’s achtergelaten, vaak door jonge, ongehuwde moeders die bang zijn voor de sociale gevolgen. Er zijn verschillende organisaties die zich inzetten om deze moeders te helpen en te voorkomen dat baby’s worden achtergelaten.

Lees ook: Drama in Tanger: vrouw probeert baby in ravijn te gooien

Het is nog onduidelijk wat er met de baby in Beni Mellal gaat gebeuren. Mogelijk wordt het kind opgevangen in een kindertehuis of geadopteerd. De politie hoopt de moeder snel te vinden om haar de hulp te bieden die ze nodig heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team