Zoeken

Politie Marrakech pakt overlast aan

4 september 2024 - 23:50 - Marokko

©

De politie in Marrakech heeft de afgelopen weken hard opgetreden tegen overlast rond het beroemde Djemaa el Fna-plein. Er zijn arrestaties verricht voor verschillende vergrijpen, waaronder prostitutie, alcoholgebruik, bedelen en gevaarlijk rijgedrag.

Het plein en de omliggende straten kampen al langer met overlast door asociaal gedrag. Op aanwijzing van de gouverneur heeft de politie daarom een grote actie op touw gezet om de openbare orde te herstellen. Deze campagne heeft al geleid tot de aanhouding van vier illegale gidsen, zeven zwervers, elf bedelaars en zeven roekeloze bestuurders. Daarnaast zijn er arrestaties verricht voor alcoholgebruik, prostitutie en gokken.

Lees ook: Politierazzia op villafeest in Marrakech: zoon van politicus ontsnapt

De actie maakt deel uit van een breder plan van de autoriteiten in Marrakech om overlast en criminaliteit aan te pakken. Naast het bestrijden van asociaal gedrag en verkeersovertredingen, richt de politie zich ook op andere vormen van criminaliteit die het veiligheidsgevoel in de openbare ruimte aantasten. Winkeliers en ondernemers rond het Djemaa el Fna-plein zijn opgelucht over het politieoptreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team