Zoeken

Grote politieactie in Marrakech: Marokkaanse diaspora in het vizier?

27 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

De politie van Marrakech heeft afgelopen weekend grootschalige veiligheidsacties uitgevoerd om gevaarlijk rijgedrag en verkeersovertredingen aan te pakken. In totaal werden 93 mensen gearresteerd en 23 voertuigen in beslag genomen. De actie was volgens lokale bronnen vooral gericht op Marokkanen die in het buitenland wonen.

De veiligheidsacties, die plaatsvonden in de nacht van 24 op 25 augustus, waren gericht op het waarborgen van de veiligheid en het aanpakken van verkeersovertredingen. Er werden 93 mensen gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde of die gezocht werden voor verschillende misdrijven. Daarnaast werden 23 voertuigen in beslag genomen vanwege roekeloos rijgedrag.

Lees ook: Marokkaan uit Zwitserland rijdt meerdere mensen aan in Marrakech (video)

In dezelfde nacht arresteerden verkeersagenten vier bestuurders zonder rijbewijs, bekeurden ze 176 fietsers zonder helm en schreven ze 365 boetes uit voor andere verkeersovertredingen.

Lees ook: Dronken automobilist veroorzaakt ravage in Marrakech (video)

De afgelopen weken waren er in Marrakech, vooral op sociale media, veel beschuldigingen aan het adres van Marokkanen die in het buitenland wonen. Zij zouden zich niet aan de verkeersregels houden en gevaarlijk rijgedrag vertonen tijdens hun bezoek aan de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team