Zoeken

Productie ’made in Marokko’ drones versneld

18 oktober 2024 - 18:50 - Marokko

©

Het Marokkaanse bedrijf Aerodrive Engineering Services (AES), maker van de eerste volledig Marokkaanse militaire drone, heeft een grote financiële injectie gekregen om de productie te versnellen.

Tijdens de tweede editie van de Nationale Dag van de Industrie in Benguerir tekende AES een financieringsovereenkomst met het ministerie van Industrie en het Marokkaanse ondernemersverbond (CGEM). Dankzij deze overeenkomst en een eerdere investering vanuit het Fonds voor Innovatieondersteuning (FSI) kan AES jaarlijks 1000 drones gaan produceren.

Lees ook: Marokko’s eerste militaire drone succesvol getest (video)

Met het geld wil AES niet alleen de ontwikkeling van Marokkaanse drones stimuleren, maar ook de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten versnellen, een productielijn opzetten en "zo snel mogelijk" de nationale markt betreden. Daarna wil het bedrijf de drones ook in Afrika gaan verkopen, meldt Challenge.

Vorige week maakte AES bekend dat de eerste testvlucht van hun militaire drone, de Atlas Istar, succesvol was verlopen. "Dit is een belangrijke mijlpaal in onze ontwikkeling van een geavanceerd onbemand vliegtuigsysteem, ontworpen voor militaire bewakings- en inlichtingenoperaties", schreef het bedrijf op LinkedIn.

Lees ook: Marokko, toekomstig exporteur van drones

De Atlas Istar is ontworpen en ontwikkeld in Marokko voor bewakings- en inlichtingenmissies en moet de technologische en strategische capaciteiten van het koninkrijk versterken. Het toestel is bedoeld voor kritieke militaire operaties en biedt real-time inlichtingen-, bewakings-, doelacquisitie- en verkenningsmogelijkheden (ISTAR).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team