9 februari 2024 - 13:00 - Wereld
In het omvangrijke Marengo-proces tegen Ridouan Taghi en medeverdachten heeft de rechtbank besloten dat de uitspraak, zoals gepland, op 27 februari zal plaatsvinden.
Er was discussie over een mogelijk uitstel na verzoeken van advocaten voor extra onderzoek naar nieuwe informatie, afkomstig uit recent gekraakte telefoons met versleutelde berichten. Deze informatie, die onder meer de rol van verdachte Achraf B. bij de moord op misdaadblogger Martin Kok in 2016 zou betreffen, leidde tot verzoeken voor het horen van een getuige in Marokko en het opnieuw vertalen van documenten wegens spelfouten. De rechtbank heeft deze verzoeken afgewezen, oordelend dat extra onderzoek niet noodzakelijk is en dat de spelfouten in de vertalingen de betekenis van de stukken niet veranderen.
Lees ook: Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond bij uitlevering aan Nederland
Nieuwe informatie uit berichten van kroongetuige Nabil B., waarin mogelijke wraakacties na een schietpartij werden besproken, heeft evenmin tot vertraging geleid. Nabil B. is hierover direct in de rechtbank gehoord. Het Openbaar Ministerie benadrukte eerder dat deze toegevoegde stukken de zaak niet beïnvloeden en slechts ter volledigheid zijn ingebracht.
Lees ook: Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op
Het Marengo-proces, gestart in 2018, heeft al eerder vertraging opgelopen vanwege de complexiteit van de zaak. Oorspronkelijk was de uitspraak gepland voor oktober van het voorgaande jaar, maar dit werd uitgesteld tot februari. In deze zaak is tegen zes verdachten, waaronder Ridouan Taghi die wordt beschouwd als het hoofd van een criminele organisatie en het brein achter meerdere liquidaties, levenslang geëist.
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Flinke blunder voor Hakim Ziyech (video)
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Verkrachting Franse advocate in Casablanca: zonen Marokkaanse elite verdacht
Marokko haalt oude taxi’s in van de weg
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Halalvlees Isla Délice en Réghalal gevaarlijk?
Leerlingen met Marokkaanse roots doen het uitstekend in Nederland
Renault Tanger modelfabriek, Renault Oran grote flop!
Algerije bezorgd over toenadering Marokko en Iran
Spanje weigert uitlevering gezochte crimineel aan Marokko