Zoeken

Rechtszaak bende ’Messi van de hasj’ van start in Spanje

23 september 2024 - 20:30 - Wereld

©

In het Spaanse Algeciras is de rechtszaak begonnen tegen 26 leden van een drugsbende die geleid werd door Abdellah El Haj Sadek Membri, beter bekend als de ’Messi van de hasj’. Membri zelf is voortvluchtig en zou zich in Marokko schuilhouden, waar hij volgens de Spaanse autoriteiten zijn criminele activiteiten voortzet.

De 26 verdachten worden beschuldigd van drugshandel en illegaal wapenbezit. Het proces zal naar verwachting twee weken duren. De Spaanse justitie ziet Abdellah El Haj Sadek Membri als de belangrijkste hasjhandelaar in de Straat van Gibraltar. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor het onderhandelen met leveranciers en transporteurs, het vinden van opslagplaatsen en het betalen van bendeleden.

Lees ook: Door Europol gezochte "Messi van de hasj" maakt onverwachtse verschijning

Het Openbaar Ministerie heeft in totaal 345 jaar gevangenisstraf en 1,04 miljard euro aan boetes geëist tegen de verdachten. Zij zouden tussen februari 2016 en januari 2017 minstens negen ladingen hasj naar Spanje hebben gesmokkeld, voornamelijk naar de regio Campo de Gibraltar.

Lees ook: "Messi van hasj" zou schuilplaats in Tanger hebben verlaten

Van de verdachten hebben 14 de Marokkaanse nationaliteit en een Spaanse verblijfsvergunning, twee hebben een paspoort van een ander land en twee zijn illegaal in Spanje. De overige acht verdachten hebben de Spaanse nationaliteit. De strafeisen variëren afhankelijk van de rol van de verdachten binnen de bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team