Zoeken

Reda "Turbo" Abakrim blijft in de gevangenis

26 juni 2024 - 23:50 - Marokko

©

Het proces van de vermeende drugsbaron Reda Abakrim, alias "Turbo", is opnieuw uitgesteld. De elfde zitting, die gepland was voor woensdag 26 juni in Casablanca, ging niet door vanwege gezondheidsproblemen van de verdachte.

De verdediging van Abakrim presenteerde een medisch certificaat aan de rechtbank om het verzoek om uitstel te staven. De verdachte, die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Brahim Hajjaji in Frankrijk in 2007 en de moord op de man van de Marokkaanse zangeres Rym Fikri, zou te ziek zijn om voor de rechter te verschijnen.

Lees ook: Nieuwe ontwikkeling in zaak drugsbaron Reda "Turbo" Abakrim

Turbo werd in december 2020 gearresteerd op de luchthaven van Casablanca na 13 jaar op de vlucht te zijn geweest. Hij werd in Marokko vervolgd voor "deelname aan ontvoering, gijzeling en moord" op Brahim Hajjaji. In april 2023 werd hij tegen alle verwachtingen in vrijgesproken door de rechtbank in Casablanca. De familie van het slachtoffer ging in beroep tegen deze uitspraak.

In Frankrijk werd Reda Abakrim in 2020 bij verstek veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moord op Hajjaji. De familie van het slachtoffer eist dat deze straf ook in Marokko wordt toegepast.

Lees ook: Schedel echtgenoot Rym Fikri gevonden in rivier

Naast de moord op Brahim Hajjaji, wordt Turbo ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op de man van zangeres Rym Fikri. Het slachtoffer werd in februari 2024 ontvoerd en vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team