Zoeken

Vermeende relatie met Australische miljardair: Leila Benali krijgt steun

7 juni 2024 - 15:00 - Marokko

©

De PAM-partij heeft haar volledige steun uitgesproken aan Leila Benali, de Marokkaanse minister van Energie Transitie en Duurzame Ontwikkeling. Leila Benali wordt ervan beschuldigd een liefdesrelatie te hebben met een Australische zakenman, beweringen die door de PAM worden ontkend.

Tijdens een bijeenkomst van het politbureau van de PAM begin deze week, spraken de partijleiders hun overtuiging uit dat de beschuldigingen tegen Leila Benali ongegrond zijn. Ze zien de berichtgeving als onderdeel van een "campagne van gerichte aanvallen" op de minister. De partij benadrukt dat Benali haar taken "met verantwoordelijkheid en efficiëntie" uitoefent, ondanks de aanhoudende beschuldigingen.

Lees ook: Marokkaanse minister Leila Benali in koppel met Australische miljardair? (foto)

De recente benoemingen binnen het ministerie van Energie Transitie en Duurzame Ontwikkeling worden door de PAM gezien als een teken van vertrouwen in Benali’s leiderschap. De partij zal in de komende uren een officiële verklaring publiceren ter ondersteuning van de minister.

Leila Benali zelf heeft de beschuldigingen al eerder met klem ontkend. In een persbericht noemde ze de publicaties in de Australische pers een "poging tot smaad" en benadrukte ze haar toewijding aan het verdedigen van haar eer en reputatie.

Lees ook: Leila Benali reageert op geruchten over relatie met Australische miljardair

De beschuldigingen tegen Benali doken een tiental dagen geleden voor het eerst op in de Australische media. De Australische krant The Australian publiceerde foto’s van een vrouw die op Leila Benali leek, met Andrew Forrest, de directeur van Fortescue Metals Group, en suggereerde een "intieme" relatie tussen de twee. De Marokkaanse minister ontkent een dergelijke relatie en stelt dat de foto’s gemanipuleerd zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team