Zoeken

Restaurants in Noord-Marokko gesloten na hygiëne-inspecties

9 juni 2024 - 18:10 - Marokko

©

In M’diq-Fnideq zijn verschillende fastfoodrestaurants en ijssalons tijdelijk gesloten vanwege het niet naleven van de wettelijke en organisatorische voorschriften.

De sluitingen zijn het gevolg van inspecties door gemengde commissies bestaande uit lokale autoriteiten, bureaus voor gemeentelijke hygiëne, het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA) en diverse andere diensten.

Lees ook: Marrakech: fastfoodrestaurants onder druk

In totaal zijn er vijf tijdelijke sluitingen bevolen tegen fastfoodrestaurants en ijssalons in M’diq-Fnideq en Martil. De autoriteiten benadrukken dat indien de eigenaren niet snel de nodige maatregelen nemen, de sluitingen definitief kunnen worden.

Lees ook: Marrakech in oorlog tegen fastfoodzaken

De inspecties vonden plaats om de naleving van de hygiëne- en voedselveiligheidsnormen te controleren en om te beoordelen of de restaurants en cafés voldoen aan de preventieve maatregelen die zijn ingesteld om de gezondheid van vakantiegangers te beschermen. De gemengde commissies zullen de inspecties de hele zomer voortzetten om ervoor te zorgen dat fastfoodrestaurants en ijssalons zich houden aan de wettelijke en administratieve voorschriften, dat de kwaliteit van de producten wordt gegarandeerd en dat de gezondheid en veiligheid van zowel bewoners als toeristen worden beschermd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team