Zoeken

Voedselvergiftigingen in Marrakech: welke maatregelen?

25 mei 2024 - 09:00 - Marokko

©

Na twee gevallen van massale voedselvergiftiging in Marrakech in een maand tijd, eist Khalid Es-Satte, UNTM-vertegenwoordiger in het parlement, strengere controles door de Marokkaanse autoriteiten.

Es-Satte roept op tot een grondige evaluatie van de werking van de Nationale Dienst voor Voedselveiligheid (ONSSA) en benadrukt de noodzaak aan meer middelen en personeel om de veiligheid van consumenten te waarborgen. De ONSSA is verantwoordelijk voor de voedselveiligheid "van grondstof tot eindconsument", aldus Es-Satte.

Lees ook: Marrakech: psychose na fatale voedselvergiftigingen

De recente incidenten in Marrakech, waarbij in totaal zes mensen overleden en tientallen anderen ziek werden, illustreren de noodzaak voor strengere toezicht. In één geval werden 29 mensen ziek na het eten van bedorven vlees in een snackbar. In een ander incident werden 20 mensen opgenomen in het ziekenhuis na het eten van fastfood in een illegale eetgelegenheid.

Naar aanleiding van deze incidenten heeft de gemeenteraad van Marrakech ruim 110 fastfoodrestaurants gesloten die niet voldeden aan de normen of geen vergunning hadden.

Lees ook: Marrakech in oorlog tegen fastfoodzaken

Es-Satte benadrukt dat dergelijke maatregelen cruciaal zijn om toekomstige voedselvergiftigingen te voorkomen, die niet alleen de gezondheid van consumenten in gevaar brengen, maar ook de reputatie van de toeristische sector van Marokko kunnen schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team