Zoeken

Richard Branson en Kasbah Tamadot: eerbetoon aan Marokkaanse ambachtslieden

26 oktober 2024 - 12:10 - Marokko

©

Kasbah Tamadot, het beroemde hotel van de Britse miljardair Richard Branson in Marrakech, is volledig heropend na de gedeeltelijke sluiting vanwege de aardbeving op 8 september 2023.

"Ik ben erg trots op hoe het team van Kasbah Tamadot en de Berbergemeenschappen samenwerkten bij de hulpverlening", aldus Branson op de website van Virgin. De Eve Branson Foundation zamelde meer dan een miljoen pond in voor noodhulp. Tijdens de wederopbouw bleef het personeel aan het werk en bleven de Berbertenten open om het toerisme te ondersteunen.

Lees ook: Aardbeving Marokko: miljardair Richard Branson biedt persoonlijk hulp in dorpen

Richard Branson is dankbaar voor iedereen die heeft geholpen om Kasbah Tamadot "beter dan ooit" te maken. De heropening werd gevierd met een feest, maar door hevige regenval moest het feest naar binnen verplaatst worden. "Gelukkig is regen in Marokko een teken van geluk, want het is zo zeldzaam", reageert de miljardair. Zes nieuwe riads met elk drie slaapkamers, geschikt voor maximaal tien personen, zijn onderdeel van de heropening. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer en woonkamer, en er is een suite op het dak met een jacuzzi.

Lees ook: Richard Branson opent zes nieuwe riads bij Marrakech

Elk riad heeft ook een privézwembad. De inrichting is traditioneel Marokkaans, met meubels gemaakt door lokale ambachtslieden, ondersteund door de Eve Branson Foundation. Het dierenasiel is verplaatst en omgebouwd tot een luxe restaurant met tenten, waar ook ruimte is voor dans en feesten. "Als ik hier verblijf, voel ik me verbonden met de nalatenschap van mijn moeder en ik weet dat zij dit geweldig zou vinden", zegt Branson, die toeristen uitnodigt om Marokko te bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team