Zoeken

Ridouan Taghi zit opnieuw zonder advocaat

27 juni 2024 - 23:50 - Wereld

©

Michael Ruperti heeft aangekondigd dat hij stopt als advocaat van Ridouan Taghi in het hoger beroep van het liquidatieproces Marengo. Tijdens een voorbereidende zitting in de rechtbank liet hij weten dat het hem onmogelijk wordt gemaakt zijn werk goed uit te voeren.

Het vertrek van Ruperti komt kort nadat ook Peter Schouten zijn functie als advocaat van kroongetuige Nabil B. neerlegde, wat duidt op toenemende spanningen binnen het juridische kader van het spraakmakend proces.

Lees ook: Kroongetuige Nabil B. verdwijnt in getuigenbeschermingsprogramma

Ridouan Taghi, die in eerste aanleg tot levenslang werd veroordeeld wegens betrokkenheid bij meerdere moorden in de onderwereld, was na een lange afwezigheid zelf aanwezig in de rechtszaal. Het gerecht wenste hem direct te spreken over zijn verwachtingen van het hoger beroep. Taghi werd onder strenge beveiliging naar de rechtbank op Schiphol gebracht.

Tijdens de zitting legde Ruperti uit dat na het terugtreden van zijn collega’s Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen, hij de enige overgebleven advocaat was. Hij benadrukte hoe zijn integriteit continu in twijfel wordt getrokken en sprak over "karaktermoord" door collega’s en media. Deze factoren belemmeren hem Taghi effectief te verdedigen.

Lees ook: Ridouan Taghi weigert leven ni gevangenis door te brengen

Ridouan Taghi moet dus op zoek naar nieuwe juridische bijstand terwijl hij zijn hoger beroep voortzet. Ruperti zal nog de huidige reeks voorbereidende zittingen afronden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team