Zoeken

Zorgen over tajines die geserveerd worden in Ourika

13 mei 2024 - 13:00 - Marokko

©

Inwoners van de provincie Al Haouz roepen de regionale autoriteiten op om inspecties uit te voeren bij eetstalletjes, cafés en restaurants in de Ourikavallei. Steeds meer toeristen komen uit Marrakech naar Asni en Ourika op zoek naar verkoeling.

Veel bezoekers en toeristen stoppen bij de eetstalletjes, cafés en restaurants langs de Ourikavallei voor een lunch of ontbijt in een ontspannen sfeer. Sommige inwoners maken zich echter zorgen over de hygiëne in deze eetgelegenheden en eisen strengere controles door de autoriteiten.

Lees ook: Voedselvergiftiging in Marrakech: twee doden en 24 zieken

Deze bezorgdheid is niet ongegrond, aangezien er in Marrakech in de afgelopen maand twee gevallen van collectieve voedselvergiftiging zijn gemeld. Zeker zes mensen zouden zijn overleden na het eten van bedorven vlees in een snackbar in Marrakech, terwijl 24 klanten ziek naar het ziekenhuis werden gebracht. Vijf andere personen werden ziek na het eten van een maaltijd in een snackbar in Souika Boukanboul, in de wijk Aïn Itti in Marrakech.

Lees ook: Marrakech: fastfoodrestaurants onder druk

Om toekomstige voedselvergiftigingen te voorkomen die het gevolg kunnen zijn van frauduleuze praktijken en hebzucht van de eigenaren van cafés en restaurants, benadrukken lokale actoren de noodzaak voor de autoriteiten van de provincie Al Haouz om de controle op het voedsel dat door de eigenaren van deze gelegenheden in toeristische gebieden wordt geserveerd, te intensiveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team