Zoeken

Romain Saiss verdedigt Riyad Mahrez na niet-selectie door Algerije

3 juni 2024 - 20:40 - Sport

©

De Algerijnse sterspeler Riyad Mahrez is door zijn Marokkaanse collega Romain Saiss betiteld als de "beste Arabische voetballer ter wereld". De aanvoerder van de Atlas Leeuwen reageerde op de niet oproeping van Mahrez door het Algerijns elftal.

Saiss, die met Mahrez speelde bij Le Havre en nu samen met hem uitkomt voor Al-Ahli in Saoedi-Arabië, is duidelijk over zijn bewondering. "Ik heb met hem en tegen hem gespeeld," aldus de Marokkaanse international. "Hij is een uitzonderlijke speler en zijn carrière spreekt voor zich. Niet heeft reeds gezien wat hij in Saoedi-Arabië in zijn mars heeft, en ik weet zeker dat hij in de toekomst nog beter zal worden."

Lees ook: Mustapha Hadji kritisch over extra kilo’s en vormverlies Riyad Mahrez

De uitspraken van Romain Saiss komen terwijl Riyad Mahrez zich in een moeilijke periode bevindt met het Algerijns elftal. Ooit een onbetwiste sterspeler, werd hij voor de laatste twee wedstrijden niet geselecteerd door de nieuwe bondscoach van Algerije. Er gaan geruchten dat de 33-jarige aanvaller zelf om een pauze heeft gevraagd om na te denken over zijn internationale toekomst.

Lees ook: Riyad Mahrez trots op Atlas Leeuwen

Ondanks de lof van Romain Saiss, kampt Mahrez met kritiek van Algerijnse fans en oud-spelers. Na de vroege uitschakeling van Algerije op de Afrika Cup 2023 werd hij bekritiseerd voor zijn "matige" prestaties. Ex-Atlas Leeuw Mustapha Hadji beschuldigde hem zelfs van een gebrek aan "mentale vechtlust".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team