Zoeken

Rotterdamse Soufian verliest ton aan warmtepompen bij inbraak

27 juni 2024 - 13:00 - Wereld

©

Voor ondernemer Soufian Azzouzi uit Rotterdam eindigt een topjaar in een nachtmerrie. Dieven hebben uit zijn gehuurde loods in Rotterdam warmtepompen ter waarde van 100.000 euro gestolen.

De inbraak vond plaats op woensdagmiddag in een loods van Shurgard Self Storage in de Spaanse Polder. De daders gijzelden een man die een naburige loods huurt en dwongen hem toegang te verschaffen tot de loods van Soufian Azzouzi. Daar gingen ze ervandoor met het binnendeel van veertig warmtepompen, met een totaalwaarde van meer dan 2000 euro per stuk.

Lees ook: Marokkaanse shishalounge in Rotterdam opnieuw doelwit van explosie: eigenaar woedend

Soufian huurde de loods bij Shurgard vanwege de goede beveiliging die het bedrijf belooft. Hij is dan ook verbaasd dat de inbrekers zo makkelijk binnen konden komen. "Ik kon me niet voorstellen dat een inbraak zo makkelijk zou kunnen," aldus de ondernemer aan het AD.

De inbraak heeft een grote impact op Soufian Azzouzi’s bedrijf. Hij is weliswaar verzekerd voor zijn hoofdopslaglocatie, maar dit dekt slechts een deel van de schade. Bovendien is het onzeker of de opslag bij Shurgard binnen deze verzekering valt.

Lees ook: Rotterdammer Jamal koopt schulden van jongeren af

Ondanks de tegenslag hoopt Soufian dat hij zijn klanten wel kan blijven bedienen. "We hebben gelukkig genoeg warmtepompen op voorraad bij onze partners om aan de openstaande en toekomstige bestellingen te voldoen. Maar dat neemt de pijn niet weg," aldus Soufian.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team