Zoeken

Royal Air Maroc onder vuur door bagageverlies

12 oktober 2024 - 12:10 - Marokko

©

Het toenemende aantal verloren koffers en tassen van reizigers die aankomen op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca, met name op vluchten van Royal Air Maroc, baart parlementslid Hassan Oumribte van de PPS-partij zorgen.

Hassan Oumribte heeft de minister van Transport en Uitrusting vragen gesteld over het verlies van bagage op Marokkaanse luchthavens. Waar reizigers normaal gesproken hun bagage direct bij aankomst ontvangen, moeten sommigen nu uren of zelfs dagen wachten, of horen ze dat hun bagage kwijt is, aldus Oumribte. "Reizen wordt zo een stressvolle zoektocht naar bagage, een lijdensweg in plaats van een ontspannen moment van weerzien met familie en vrienden. Het kan zelfs een vloek worden voor vakantiegangers die hun tijd liever niet op de luchthaven willen doorbrengen", klaagt hij.

Lees ook: Woede bij Royal Air Maroc over zoekgeraakte bagage

Dit fenomeen geeft een negatief beeld van de dienstverlening en organisatie op Marokkaanse luchthavens en schaadt de aantrekkelijkheid van Marokko als toeristische bestemming, benadrukt Oumribte. Hij wijst erop dat een goede luchtvaartdienst essentieel is voor het versterken van de banden met Marokkanen in het buitenland, het succes van toekomstige sportevenementen en internationale evenementen, en het behalen van de doelstellingen van grote toeristische projecten.

Lees ook: Verloren bagage op luchthaven Casablanca: opgelet voor oplichting!

Het parlementslid vraagt de minister van Transport om opheldering over de oorzaken van de vertragingen en het verlies van bagage. Hij roept op tot maatregelen om de luchtvaartdienstverlening in Marokko te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team