22 maart 2022 - 10:20 - Economie
Royal Air Maroc overweegt nieuwe vliegtuigen aan te schaffen ter vervanging van haar huidige vloot, die hoofdzakelijk uit de Boeing 737 Max bestaat. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij is daarom bezig met de voorbereiding van een aanbesteding.
In een verklaring aan het International Flight Network, kondigt Abdelhamid Addou, voorzitter en CEO van Royal Air Maroc, aan dat de luchtvaartmaatschappij volgend jaar een aanbesteding zal uitschrijven om de Boeing 737 NG te vervangen.
Lees ook: Royal Air Maroc sluit nieuwe samenwerkingsovereenkomst
Addou meldt dat het onwaarschijnlijk is dat de luchtvaartmaatschappij gewoontegetrouw voor de Boeing 737 Max zal kiezen. In plaats daarvan neigt Royal Air Maroc naar de Airbus A320neo. De baas van Royal Air Maroc benadrukt dat er momenteel geen plannen zijn om nog meer Boeings 737 Max te bestellen.
De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij werd hard getroffen door de coronacrisis en moest in totaal tien toestellen uit de vloot halen: zeven werden verkocht om de financiële moeilijkheden te verlichten en van drie anderen werden de leasecontracten niet verlengd.
Lees ook: Mooie meevaller voor Royal Air Maroc
De vloot van Royal Air Maroc bestaat op dit moment uit bijna 40 Boeings 737, die op twee na allemaal 737 NG zijn. Slechts 27 Boeings 737-800 en één 737 Max 8 zijn op dit moment actief. Royal Air Maroc zou oorspronkelijk nog vier Boeings 737 Max 8 ontvangen, maar de maatschappij heeft besloten twee daarvan te annuleren.
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkanen werken tot 14 uur/dag om Valencia op te knappen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden