6 april 2022 - 11:40 - Economie
Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft besloten haar vliegroutes deze zomer uit te breiden, om het marktaandeel terug te winnen dat verloren is gegaan door de coronapandemie. De lancering van nieuwe routes tussen Marokko en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt overwogen.
Royal Air Maroc overweegt opnieuw haar routenetwerk uit te breiden, zo meldt Optimizing Miles. In de komende weken en maanden wil de luchtvaartmaatschappij nieuwe routes toevoegen, waaronder bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Voor de coronacrisis bediende de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Duitse luchthavens zoals Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt en München. Daarnaast vervolledigden Genève, Wenen en Zürich het routenetwerk in de DACH-regio.
Op dit moment biedt Royal Air Maroc alleen verbindingen aan tussen Casablanca en Frankfurt en Genève, naast de verbindingen van Nador naar Düsseldorf en Frankfurt, maar de nationale luchtvaartmaatschappij is dus van plan terug te keren naar München en ook vluchten uit te voeren naar Berlin-Brandenburg.
Royal Air Maroc wil ook meer steden in Marokko opnemen in het aanbod. "Royal Air Maroc wil vluchten naar Duitsland uitvoeren vanuit andere Marokkaanse steden zoals Oujda," zegt CEO Abdelhamid Addou in een interview met Aerotelegraph. Andere mogelijke bestemmingen zijn Düsseldorf en Frankfurt. De maatschappij is ook van plan vluchten naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in te plannen vanuit Agadir, Marrakech en Tanger.
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden