Zoeken

Ryanair’s digitale droom loopt stuk in Marokko

19 oktober 2024 - 19:40 - Marokko

©

Ryanair loopt tegen een grote hindernis aan in zijn streven naar volledige digitalisering. Terwijl de luchtvaartmaatschappij van plan is om papieren tickets en incheckbalies in de rest van de wereld af te schaffen, is het in Marokko verplicht om het papieren formaat te behouden.

De Marokkaanse autoriteiten eisen dat luchtvaartmaatschappijen vliegtickets afdrukken en er zijn momenteel geen plannen om dit te veranderen, tenzij er een ommezwaai komt in de aanloop naar het WK 2030.

Lees ook: Ryanair komt met nieuwe eis voor Marokkaanse reizigers

Michael O’Leary, CEO van Ryanair, kondigde aan dat de fysieke incheckbalies vanaf volgend jaar verdwijnen en dat passagiers verplicht de mobiele app moeten gebruiken. "We gaan de incheckbalies voor tickets afschaffen en er is dan geen reden meer om mensen te laten betalen voor het inchecken op de luchthaven", zei hij tijdens een conferentie in Dublin. Deze radicale maatregel, die erop gericht is de kosten voor inchecken op de luchthaven te elimineren, betekent dat er geen contact meer is met het grondpersoneel van Ryanair voordat passagiers door de veiligheidscontrole gaan.

Lees ook: Ryanair komt met nieuwe regels, ook voor Marokko?

Om reizigers die zich zorgen maken over een lege batterij gerust te stellen, zegt de luchtvaartmaatschappij dat ze de online geregistreerde paspoortgegevens kan gebruiken. Om door de veiligheidscontrole te gaan, is echter wel een smartphone en de Ryanair-app vereist om een QR-code te scannen. Momenteel gebruikt 60% van de Ryanair-passagiers de app al. Het doel van de luchtvaartmaatschappij is om dit aantal tegen het einde van het jaar te verhogen naar 80%. Het valt nog te bezien hoe Ryanair de resterende 40% wil stimuleren om digitaal te gaan, wetende dat de kosten voor inchecken op de luchthaven, die momenteel 65 euro bedragen, kunnen stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team