Zoeken

Ryanair legt reizigers beperkingen op

1 september 2024 - 16:20 - Economie

©

Ryanair heeft nieuwe regels ingevoerd om overlast door alcohol aan boord tegen te gaan. Passagiers mogen voortaan geen flesjes meer meenemen in hun handbagage, zelfs geen waterflesjes. Volgens Ryanair-topman Michael O’Leary worden deze flesjes vaak stiekem gevuld met alcohol.

O’Leary benadrukt dat het aantal incidenten met passagiers onder invloed van alcohol of drugs "aanzienlijk toeneemt". Ook Léa, een stewardess bij de Ierse budgetmaatschappij, bevestigt dat alcohol een steeds groter probleem wordt. Ze vertelt over een vlucht naar Marokko waarbij een passager een fles whisky van 1,5 liter uit zijn tas haalde kort na het opstijgen. Dit leidde tot een "hel" van drie uur, waarbij de man zich respectloos gedroeg tegenover het cabinepersoneel.

Lees ook: Ryanair komt met nieuwe eis voor Marokkaanse reizigers

Begin juli moest een Ryanair-vlucht van Agadir naar Londen zelfs een tussenlanding maken in Marrakech vanwege een vechtpartij tussen passagiers. Volgens Léa komen dit soort incidenten vooral voor op goedkope vluchten. Cijfers van de internationale luchtvaartorganisatie IATA bevestigen deze trend: het aantal incidenten is in een jaar tijd met 67% gestegen.

Lees ook: Ryanair belooft enorme investering in Marokko

Ryanair-topman O’Leary roept de autoriteiten op om de verkoop van alcohol op Europese luchthavens te beperken tot maximaal twee drankjes per passagier. Hij hoopt dat deze maatregel wangedrag zoals beledigingen, vechtpartijen en het weigeren om de veiligheidsgordel om te doen, zal verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team