Zoeken

Ryanair komt met nieuwe regels, ook voor Marokko?

7 oktober 2024 - 22:10 - Marokko

©

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft nieuwe regels ingevoerd voor instapkaarten, die mogelijk ook gevolgen hebben voor reizigers naar Marokko.

Op luchthavens in Marokko, Turkije en Albanië worden digitale instapkaarten niet langer geaccepteerd. "Als u vertrekt vanaf een Marokkaanse luchthaven, wordt een digitale instapkaart niet geaccepteerd. U moet een papieren exemplaar van uw instapkaart bij u hebben en deze tonen bij de incheckbalie van de Marokkaanse luchthaven", aldus Ryanair in een verklaring op haar website.

Lees ook: Ryanair legt reizigers beperkingen op

Opmerkelijk is dat Ryanair overweegt om volgend jaar papieren instapkaarten helemaal af te schaffen. Topman Michael O’Leary bevestigt dat de maatschappij papieren instapkaarten geleidelijk zal uitfaseren. Momenteel gebruikt 60% van de passagiers al digitale instapkaarten op hun mobiele telefoon.

"Ons doel is om de incheckbalies op de luchthaven te elimineren, net zoals we hebben gedaan met de bagagebalies", zegt O’Leary. "Alles wordt afgehandeld via de app, waardoor het proces volledig digitaal wordt en papierloos." De sluiting van de incheckbalies betekent ook dat de incheckkosten van 55 pond komen te vervallen. "Dit betekent dat niemand ooit nog hoeft te betalen voor een instapkaart op de luchthaven", aldus O’Leary.

Lees ook: Royal Air Maroc verslagen door Ryanair

Naast deze nieuwe regels heeft Ryanair deze week ook de bagagekosten verhoogd. Voorheen betaalden passagiers die prioriteit wilden bij het instappen 38 pond voor een koffer van 10 kg en handbagage. De nieuwe regels kunnen leiden tot kosten tot 60 pond voor passagiers die dit na de boeking of op de luchthaven toevoegen, meldt The Sun. Volgens een woordvoerder van Ryanair zijn de kosten afhankelijk van de route en de reisdata. Het is nog onduidelijk of deze nieuwe bagageregels ook van toepassing zullen zijn op vluchten van en naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team