Zoeken

Ryanair belooft enorme investering in Marokko

12 juli 2024 - 11:00 - Economie

©

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft zijn pijlen gericht op Marokko als belangrijkste groeimarkt. Dit komt mede door een gebrek aan stimulerende maatregelen in Spanje, waar Ryanair het overheidsbeleid bekritiseert. De groep opende onlangs een nieuwe basis in Tanger, de vierde in Marokko.

"We zouden graag verder groeien op kleinere vliegvelden in Spanje, maar daar missen we de prikkels die Marokko wel biedt," aldus CEO Eddie Wilson in een interview. Hij beschuldigt de Spaanse overheid ervan het low-costmodel te willen "breken". Ryanair heeft al 1,3 miljard euro geïnvesteerd in vliegtuigen in Marokko, goed voor meer dan 5000 banen.

Lees ook: Ryanair opent nieuwe basis in Tanger

Marokko wordt geprezen om zijn stabiele toerisme en investeringsklimaat. Ryanair wil de huidige investeringen verdubbelen en tegen 2030 het aantal passagiers laten groeien van 9 naar 20 miljoen. Er zouden dan 250 routes zijn en 30 vliegtuigen in de regio, tegenover 14 nu.

Lees ook: Binnenlandse vluchten Marokko: Ryanair daagt Air Arabia uit

Een vijfde basis in Marokko staat op de planning, mogelijk in Rabat. Deze zomer vervoert Ryanair al meer dan 5 miljoen passagiers van en naar 12 Marokkaanse luchthavens, een groei van 31%. De nieuwe basis in Tanger kostte 185 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team