Zoeken

Saad Lamjarred: "Volg mijn voorbeeld niet" (video)

28 augustus 2024 - 11:20 - Cultuur

©

In de podcast ’Farouk Life’ onthulde de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred dat hij zijn studie heeft opgegeven om een muzikale carrière na te streven. Hoewel hij geen spijt heeft van zijn keuze, raadt hij jonge muziekliefhebbers niet aan om zijn voorbeeld te volgen.

Saad Lamjarred vertelde dat hij voor de muziek koos uit overtuiging en passie. Vanaf jonge leeftijd kreeg hij steun van zijn ouders, de artiesten Bachir Abdou en Nezha Regragui. Zij kochten muziekinstrumenten voor hem en hij leerde zichzelf spelen. De zanger gaf toe dat hij, als hij terug kon gaan in de tijd, eerst zijn studie zou afmaken voordat hij zich volledig op de muziek zou storten. Daarom adviseert hij jongeren om zich eerst te richten op hun opleiding en het leren van talen voordat ze hun talent verder ontwikkelen.

Lees ook: Saad Lamjarred in opspraak na concert in Dubai

Het album ’Mal Hbibi Malo’, dat hij samen met zijn vriend Jalal El Hamdaoui maakte, betekende zijn internationale doorbraak. Het lied was een groot succes in de Arabische wereld en vestigde zijn naam als een rijzende ster in de Marokkaanse en Arabische muziek. Ook de single ’Enty Baghya Wahad’, een samenwerking met DJ Van, werd een hit. Saad Lamjarred is bijzonder trots op het succes van zijn nummer ’Lm3allem’, geschreven en gecomponeerd door El Hamdaoui, dat meer dan een miljard keer bekeken werd en daarmee de eerste Arabische song was die deze mijlpaal bereikte.

Lees ook: Saad Lamjarred gestraft door YouTube

Dit nummer betekende een keerpunt in zijn carrière, aldus de zanger. De videoclip, die hij als de beste in Marokko en de Arabische wereld beschouwt, kostte hem 55.000 dollar. Saad Lamjarred vertelde ook dat hij vanwege de wisselvalligheden van het leven al jaren in Frankrijk woont, maar dat hij naar Marokko zal terugkeren zodra de omstandigheden gunstiger zijn. "Ik ben blij dat ik een verhaal heb dat laat zien dat een mens kan vallen en weer opstaan, en kan creëren te midden van beproevingen. Ik ben trots op alles wat ik heb meegemaakt", besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team