Zoeken

"Over Sahara-kwestie mag geen enkel compromis met Algerije worden gesloten"

10 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

Tijdens de opening van de vierde zitting van het centraal comité van de PPS-partij op zaterdag in Marokko, heeft voorzitter Nabil Benabdallah benadrukt dat de kwestie van de Sahara voor Marokko van het grootste belang is en "onder geen beding compromissen toelaat" met Algerije.

Nabil Benabdallah prees de diplomatieke successen die Marokko heeft geboekt met betrekking tot de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara en de geloofwaardigheid van het autonomieplan dat door Marokko is voorgesteld. Hij bekritiseerde de Algerijnse regering scherp, waarbij hij stelde dat de Algerijnse leiders lijken te focussen op het tegenwerken van Marokkaanse belangen in plaats van zich te richten op interne aangelegenheden van Algerije.

Lees ook: "Sahara-kwestie zal worden opgelost door Macron en Mohammed VI"

Volgens Benabdallah overschrijden de acties van de Algerijnse regering alle grenzen, waarbij ze niet alleen de diplomatieke relaties bemoeilijken, maar ook actief anti-Marokkaanse gevoelens onder de Algerijnse bevolking aanwakkeren. Hij beschuldigde de Algerijnse leiders ervan de publieke opinie op te hitsen en haat tegen Marokko te voeden, zowel op institutioneel niveau als onder de burgers.

Lees ook: Omar Hilale hekelt "Sahara-obsessie" Algerije

In zijn toespraak riep de PPS-leider op tot versterking van de binnenlandse fronten op democratisch, sociaal en economisch gebied. Hij verzekerde dat Marokko zijn positie zal blijven versterken om meer succes te behalen en streeft naar een definitieve oplossing van het conflict. Dit is volgens hem essentieel voor de opbouw van de Maghreb Unie, die ten goede zou komen aan de volkeren van de regio die een gezamenlijke bestemming delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team