Zoeken

Saïd Naciri in juridische strijd met collega verwikkeld

8 augustus 2024 - 15:30 - Cultuur

©

Hicham Brini, directeur van Douaa Production, heeft een gerechtelijke procedure gestart om een bedrag van 750.000 dirham te innen bij komiek Saïd Naciri en Karim Abou Obeid, eigenaren van de productiemaatschappij Hi Com.

Deze betaling houdt verband met een gerechtelijke uitspraak uit 2017 van het Hof van Beroep in Casablanca, waarbij Hi Com werd veroordeeld tot het betalen van de genoemde som aan Douaa Production voor hun medeproductie van de Marokkaanse komediefilm "Al Khattaf", die in 2010 is uitgebracht.

Lees ook: Saïd Naciri helpt ernstig zieke actrice Saadia Al Louk

Vanwege vertragingen in de betaling heeft Brini besloten om beslag te laten leggen op een onroerend goed van Hi Com om zo zijn vordering veilig te stellen. Dit besluit valt samen met plannen van Naciri en Abou Obeid om op dit betreffende onroerend goed, dat naar verluidt een koninklijke schenking is, Casa Media City te ontwikkelen, de eerste mediastad in Marokko. Hicham Brini heeft aangegeven dat hij actie heeft ondernomen om zijn rechtmatige deel van 25% van de 6 miljoen dirham aan winst uit "Al Khattaf" te verkrijgen.

Saïd Naciri stelt niet op de hoogte te zijn van de beslagleggingen door Hicham Brini, en benadrukt dat het betreffende onroerend goed een aankoop is en geen koninklijke schenking. Hij ontkent dat het geschil tussen beide productiemaatschappijen persoonlijk is en stelt dat hij zijn rol als regisseur en acteur heeft vervuld, waarvoor hij een salaris heeft ontvangen.

Lees ook: Humorist Said Naciri tussen leven en dood (video)

Deze juridische strijd werpt een schaduw over de voorgenomen ontwikkeling van "Casa Media City", een ambitieus project dat naar verluidt 600 miljoen dirham zal vergen. De uitkomst van deze geschillen zal bepalend zijn voor de verdere ontwikkeling en financiering van dit toekomstige mediastadion in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team