Zoeken

Saïda Charaf haalt hard uit naar critici

16 september 2024 - 18:50 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Saïda Charaf heeft zich uitgesproken over de kritiek die ze krijgt van sommige collega’s vanwege haar regelmatige aanwezigheid op zomerfestivals en andere artistieke evenementen. Ze stelt dat ze simpelweg geniet van haar bekendheid en de resultaten van haar inspanningen.

Saïda Charaf benadrukt dat haar deelname aan deze festivals te danken is aan de goede relaties die ze heeft opgebouwd met de organisatoren. "Godzijdank heb ik in 18 jaar tijd zowel artistieke als officiële contacten gelegd en het vertrouwen van het publiek gewonnen", zegt ze.

Lees ook: Boze Marokkaanse artiesten eisen eerlijke kansen

De zangeres voegt eraan toe dat haar regelmatige optredens het resultaat zijn van jarenlang hard werken, waarin ze haar reputatie heeft opgebouwd en succes heeft behaald. "Het is niet zomaar komen opdagen en een publiek krijgen, iedereen moet zichzelf in vraag stellen. Je kunt niet tot de middag in bed blijven liggen en dan wakker worden om te klagen dat je niet bent uitgenodigd", aldus Saïda.

Lees ook: Muziekoorlog in Marokko: "Stop met die leugens!"

Deze uitspraken van Saïda Charaf volgen op de reacties van verschillende Marokkaanse zangers die hun uitsluiting van festivals en artistieke evenementen in de zomer aan de kaak hebben gesteld. Sommigen van hen hebben de minister van Cultuur, Mehdi Bensaid, opgeroepen om maatregelen te nemen tegen deze vermeende onrechtvaardigheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team