Zoeken

Muziekoorlog in Marokko: "Stop met die leugens!"

30 augustus 2024 - 06:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse muziekscene is in rep en roer. Zangeres Hajar Adnane heeft via Instagram ontkend dat zij de bron is van geruchten dat sommige artiesten, onder wie Saida Charaf, tussenpersonen zouden betalen om op festivals te mogen optreden.

"Het is schandalig dat bepaalde pagina’s onenigheid tussen artiesten proberen te creëren", schreef Hajar Adnane. Ze benadrukte dat haar eerdere bericht, dat ze later verwijderde, gericht was tegen festivalorganisatoren die Marokkaanse artiesten zouden buitensluiten, en niet tegen collega-artiesten.

Lees ook: Marokkaanse zangers in opstand

Eerder had de zangeres een bericht gedeeld waarin Abdelali El Ghaoui sprak over de uitsluiting van artiesten en suggereerde dat sommigen 70% van hun gage zouden moeten afstaan om te mogen optreden. Hajar Adnane voegde daar zelf een inmiddels verwijderde reactie aan toe over Saida Charaf.

Lees ook: Marokkaanse zangers slachtoffer vriendjespolitiek

Hajar Adnane is niet de enige die zich uitspreekt tegen de boycot waarvan sommige zangers het slachtoffer zijn in Marokko. Verschillende artiesten, zoals Chaimae Abdelaziz en ElGrandeToto, hebben hun ongenoegen geuit over het feit dat ze niet worden uitgenodigd voor festivals. Hajar Adnane betuigde onlangs haar steun aan deze "grote en gerespecteerde" collega’s die worden buitengesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team