Zoeken

Schandaal in datingprogramma: Marokkaanse deelneemsters gaan te ver

21 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Marokkaanse deelneemsters aan het datingprogramma ’Qesma w Naseeb’ zorgen voor controverse, zowel in het eerste als het tweede seizoen. Veel Marokkanen zijn geschokt door de beelden en scènes waarin de vrouwen zich vrijpostig gedragen.

Een Marokkaanse deelneemster genaamd Wijdane Saïd, die in het tweede seizoen van het programma te zien was, kreeg veel kritiek vanwege haar uitdagende kleding en gedrag met de mannelijke deelnemers. Veel Marokkaanse kijkers vonden dit ongepast en schadelijk voor het imago van Marokkaanse vrouwen en het land zelf.

Lees ook: Marokkaanse deelneemsters datingshow "schaden imago Marokkaanse vrouwen"

Ook in het eerste seizoen waren er al veel kijkers verbaasd over de vrijmoedige acties van de Marokkaanse deelneemsters, zoals het uitwisselen van kussen en knuffels met de mannen. De romantische scènes waarin ze te zien waren, leidden tot een golf van kritiek.

Lees ook: Rotterdamse influencer Armani vast in Marokko na omstreden blind dating

’Qesma w Naseeb’, waarvan alle afleveringen in Turkije zijn opgenomen, brengt een groep jonge mannen en vrouwen uit verschillende Arabische landen samen op een afgelegen eiland. Het doel is om elkaar te leren kennen en de ware liefde te vinden. Aan het einde van het programma wint één koppel een geldprijs. Het programma wordt geproduceerd door het Turkse bedrijf M networks.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team