Zoeken

Schokkende toestanden op begraafplaats in Marokko

10 augustus 2024 - 11:20 - Marokko

©

De situatie op de begraafplaats Al Ghofrane in Casablanca is zorgwekkend. Gemeenteraadslid Mohamed Akliouine sloeg alarm tijdens een buitengewone zitting van de gemeenteraad. Hij beschreef hoe de begraafplaats is veranderd in een toevluchtsoord voor bendes die kinderen gebruiken voor bedelpraktijken.

Akliouine drong aan op onmiddellijke actie van de autoriteiten om de kinderen te beschermen die slachtoffer zijn van deze praktijken. Hij onthulde dat "georganiseerde netwerken kinderen verhuren voor 100 tot 300 dirham per dag, en deze bedragen kunnen oplopen tot 800 dirham tijdens religieuze feestdagen."

Lees ook: Bedelaar zorgt voor ophef in Tanger na virale video

De gemeenteraadslid benadrukte ook de noodzaak om de begraafplaats Al Ghofrane te herstellen en de nodige veiligheid en toezicht te waarborgen. Hij wees op de deplorabele staat van sommige graven vanwege de overwoekering van onkruid en wilde planten, waardoor het voor sommige families moeilijk is om de graven van hun dierbaren te lokaliseren.

Lees ook: Begraafplaats Casablanca vernield door hevige regenval

Om deze problemen aan te pakken, heeft de gemeenteraad van Casablanca tijdens dezelfde buitengewone zitting een overeenkomst goedgekeurd om de voorzieningen, het beheer, het toezicht en de reinheid van de begraafplaats te verbeteren, met een totale kostprijs van 900.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team