Zoeken

Schooldirectrice in Marokko veroordeeld voor moord op homoseksuele echtgenoot

25 juni 2024 - 20:30 - Marokko

©

Het hof van beroep in El Jadida heeft een straf van 10 jaar cel bevestigd die in eerste aanleg was opgelegd aan een 35-jarige schooldirectrice. De vrouw werd schuldig bevonden aan het doodsteken van haar echtgenoot.

De feiten dateren van juli 2023, toen de politie werd gealarmeerd voor een ruzie in een winkel voor keukenbenodigdheden in de Ibrahim Al-Roudani-straat in Sidi Bennour. Bij aankomst troffen de agenten de vrouw aan, die toen zwanger was, met een mes in haar hand. Ze had haar man neergestoken. De zwaargewonde man en de vrouw werden naar het ziekenhuis gebracht, waar de man kort na zijn aankomst overleed.

Lees ook: Bejaarde man vermoordt vrouw met bijl in Marokkaanse dorp

Volgens het onderzoek van de politie had het koppel vaker ruzie, onder meer over de homoseksuele geaardheid van de man en zijn gebruik van een andere mobiele telefoon om te communiceren en pornografische inhoud te bekijken. Op de dag van het incident greep de vrouw naar een mes om haar man te bedreigen en de telefoon in kwestie af te pakken. De situatie escaleerde echter en de vrouw bracht haar man dodelijke verwondingen toe.

Lees ook: Verdachte van gruwelijke moord na klopjacht in Nador gearresteerd

Na in het ziekenhuis te zijn verzorgd, werd de vrouw gearresteerd. Ze bekende de feiten. Autopsie bevestigde de doodsoorzaak van de man. Hij stierf aan een inwendige bloeding door een steekwond in de borstkas en het hart. Op basis van deze elementen bevestigde het hof van beroep de straf van 10 jaar cel die in eerste aanleg werd opgelegd. De vrouw is veroordeeld voor onopzettelijke doodslag door geweldpleging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team