Zoeken

"Sher Zidi Kobi Atay"-rapper Youssef 45 weer vrij

16 augustus 2024 - 11:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse rapper Youssef 45, bekend van het controversiële nummer "Sher Zidi Kobi Atay", is vrijgelaten na een celstraf van vier maanden te hebben uitgezeten. Hij zat vast op beschuldiging van het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie en corruptie.

Op sociale media circuleerden video’s van het moment waarop de rapper de gevangenis van Bourkaiz in Fez verliet. Veel gebruikers reageerden op zijn vrijlating, zowel positief als negatief.

Lees ook: Strafvermindering voor rappers "Sher Zidi Kobi Atay" in Marokko

Youssef 45 werd oorspronkelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, maar in hoger beroep werd dit teruggebracht tot vier maanden. De aanklachten tegen hem betroffen het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie of losbandigheid, het aanzetten tot het plegen van een misdrijf via elektronische middelen en medeplichtigheid daaraan.

Lees ook: Marokkaanse rapper twee jaar cel in voor beledigen koninklijke familie

De zaak rond Youssef 45 en zijn nummer "Sher Zidi Kobi Atay" heeft veel stof doen opwaaien in Marokko. Critici vonden de tekst van het nummer ongepast en schadelijk, terwijl anderen de rapper verdedigden als een slachtoffer van censuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team