Zoeken

Sofyan Amrabat definitief weg bij Manchester United

3 juni 2024 - 14:00 - Sport

©

Ondanks het winnen van de FA Cup dankzij zijn sterke prestatie tegen Manchester City (2-1), heeft Manchester United besloten om Sofyan Amrabat, die op huurbasis van Fiorentina kwam, niet te houden. De middenvelder is in de belangstelling van meerdere clubs in de Serie A.

Sofyan Amrabat zal zijn carrière niet voortzetten bij Manchester United, zo meldt de Engelse pers. De Reds haalden de Marokkaan vorig jaar op huurbasis binnen met een aankoopoptie van 20 miljoen euro. De ex-speler van Club Brugge kon echter geen vaste plek veroveren in het elftal van Erik ten Hag.

Lees ook: Sofyan Amrabat toch gelukkig bij Manchester United

De Marokkaanse international werd in de loop van het seizoen 2023/24 vaak op een andere positie ingezet en speelde zelfs noodgedwongen linksback toen Luke Shaw geblesseerd was. Toch waren zijn beste prestaties op het middenveld. Deze prestaties waren echter onvoldoende om Manchester United te overtuigen de optie te lichten. De WK-held van 2022 zou echter bij een goede club terecht kunnen komen, met name in de Serie A die hij goed kent.

Lees ook: Sofyan Amrabat samen met Hakim Ziyech in Turkije?

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica zijn er maar liefst vier Italiaanse clubs die interesse hebben in de 27-jarige Atlas Leeuw deze zomer. Lazio, Napoli, Juventus en AC Milan willen de Marokkaan in de volgende transferperiode vastleggen. Amrabat’s salariswensen van 4 miljoen euro per jaar vormen echter een struikelblok voor deze clubs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team