Zoeken

Soraya met zieke broer op straat na dood mama in België

10 juni 2024 - 13:50 - Wereld

©

Soraya Azzaoui (27) en haar tweelingbroer Isam kregen in maart een harde klap te verduren met het overlijden van hun mama Mélika (66) na een strijd tegen longkanker. Nu dreigt er nog een tweede tragedie: ze moeten de sociale huurwoning in het Belgische Ter Beke in Menen, waar ze al hun hele leven wonen, verlaten.

De woning die Mélika 25 jaar met veel liefde had ingericht, was haar grote geluk. Soraya en Isam vrezen het ergste voor Isam, die autisme en een beperking heeft. "Verhuizen zou een ramp zijn. Vooral voor Isam, die kampt met autisme", zegt Soraya, die tijdens de ziekte van haar mama opnieuw thuis was komen wonen om Isam te helpen, aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: België: Marokkaanse gezinnen uit sociale woningen gezet

Volgens de Vlaamse Codex Wonen kunnen huurders na verlenging van een overeenkomst nog vijf jaar in de woning blijven wonen. Daarna is het echter over en uit. "Heel pijnlijk," zegt Sonny Ghesquière, directeur van woonmaatschappij Impuls Menen-Wervik. "Maar als we een uitzondering maken, zouden we worden teruggefloten. De beslissing ligt niet bij ons noch bij de stad. De wetgeving zou moeten worden aangepast en dat is aan de Vlaamse regering."

Lees ook: Abdel binnenkort op straat met zijn drie peuters in Molenbeek

Soraya en Isam geven de moed niet op en hopen op een uitzondering. "We steken heel veel tijd en energie in dit dossier en weten niet of het iets zal opleveren, maar onze mama geeft ons moed. We zullen blijven strijden. We hopen dat onze mama trots zal mogen zijn op haar tweeling."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team