Zoeken

Spaanse soldaten op afschrikkingsmissie "zonder munitie" in Sebta

15 juli 2024 - 11:20 - Wereld

©

De Spaanse regering heeft enkele maanden geleden soldaten zonder munitie en uitrusting naar Ceuta gestuurd, vlakbij de Marokkaanse grens. Deze patrouilles hebben tot onrust geleid binnen het Spaanse leger.

Op foto’s die door de legerleiding op sociale media zijn gedeeld, zijn drie soldaten van de Tactische Groep Ceuta te zien die door de stad patrouilleren. Experts die de beelden hebben geanalyseerd, concluderen dat de wapens van de soldaten geen munitie bevatten en dat ze ook geen munitie bij zich dragen. Daarnaast is een verouderd militair voertuig te zien, dat volgens experts niet geschikt is voor dit soort missies.

Lees ook: Spanje "beveiligt" Alborán, Marokko blijft eiland claimen

De Spaanse strijdkrachten zijn verontwaardigd over de ongewapende patrouilles. Ze vinden het onbegrijpelijk dat een militaire missie in de buurt van Marokko, dat Ceuta en Melilla claimt, zonder munitie wordt uitgevoerd. Volgens hen is de missie op "politiek bevel" gestart, zonder rekening te houden met "operationele maatregelen". De eenheden "hadden nooit in deze omstandigheden hun basis mogen verlaten", stellen ze.

Lees ook: Spanje stuurt leger naar Melilla

De Tactische Groep Ceuta heeft de afgelopen maanden de patrouilles in het bosgebied bij de Marokkaanse grens opgevoerd. Deze permanente aanwezigheid van Spaanse militairen is bedoeld om de Spaanse soevereiniteit over het gebied te benadrukken, meldt Ok Diario. Ook in Melilla en andere door Marokko geclaimde gebieden vinden soortgelijke patrouilles plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team