Zoeken

Spanje aast op WK-revanche tegen Marokko in Olympische halve finale

5 augustus 2024 - 08:50 - Sport

©

Het Marokkaanse voetbalteam speelt maandag 5 augustus in de halve finale van de Olympische Spelen in Parijs tegen Spanje. Deze wedstrijd heeft een extra lading, want twee jaar geleden schakelde Marokko Spanje uit tijdens het WK 2022, een historische prestatie voor het Marokkaans elftal.

De Spaanse krant Mundo Deportivo spreekt van een kans op revanche voor Spanje. Het team is vastbesloten om de nederlaag van minder dan twee jaar geleden recht te zetten.

Lees ook: Marokko - Spanje: Olympisch duel met WK-sfeer

AS, een andere Spaanse krant, is minder optimistisch over de kansen van Spanje. Het Marokkaanse team heeft zich tijdens de Olympische Spelen sterk gepresteerd, met name spelers die actief zijn in de Spaanse competitie, zoals Abde Ezzalzouli van Real Betis en Ilias Akhomach van Villarreal. Ook Bilal El Khannous, die al op het WK speelde, is een belangrijke speler voor Marokko. Het benadrukt ook de grote steun die Marokko krijgt van duizenden fans bij elke wedstrijd, waardoor het voelt alsof ze thuis spelen.

Lees ook: Marokko mist sterspeler in halve finale tegen Spanje

Maandag 5 augustus zal blijken wie van de twee landen de finale haalt en een medaille veiligstelt. De wedstrijd vindt plaats in het Stade Vélodrome in Marseille.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team