Zoeken

Amerikaanse voetballer voor schut na grote mond over Marokko

4 augustus 2024 - 19:00 - Sport

©

Kevin Paredes, speler van het Amerikaanse Olympische voetbalteam, heeft zich de woede van Marokkaanse fans op de hals gehaald met een misplaatste opmerking. Vlak voor de kwartfinale tegen Marokko, die met een klinkende 4-0 overwinning voor de Marokkanen eindigde, verklaarde Paredes aan de pers dat hij nog nooit van het team had gehoord.

"Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van deze ploeg gehoord en weet ik er niets van, maar het belangrijkste is dat wij morgen winnen," aldus Paredes voor de wedstrijd. De Atlas Leeuwen dachten daar echter anders over en lieten de Amerikanen kansloos achter.

Lees ook: Marokko - Spanje: Olympisch duel met WK-sfeer

Marokkaanse supporters waren not amused over de uitspraak van de Amerikaan en namen na de wedstrijd wraak op sociale media. Beelden van een huilende Kevin Paredes, getroost door de Marokkaanse aanvoerder Achraf Hakimi, gingen viraal.

"Vandaag, mijn vriend, moet je onthouden dat het Marokko was dat vier keer scoorde tegen jouw team," schreef een Marokkaanse fan sarcastisch. Een andere fan voegde toe: "Nu je team vier doelpunten heeft geïncasseerd, weet je vast wel dat de makers van het eerste, tweede, derde en vierde doelpunt spelers zijn van een Marokkaans team genaamd de Atlas Leeuwen, het team waarvan je zei dat je niets wist."

Lees ook: Olympisch voetbalteam VS onder vuur na vernederende nederlaag tegen Marokko

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Marokkaanse team de halve finale van het Olympisch toernooi bereikt. Ze zullen het maandag opnemen tegen Spanje in het Stade Vélodrome in Marseille.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team