Zoeken

Marokko - Spanje: Olympisch duel met WK-sfeer

4 augustus 2024 - 11:00 - Sport

©

Na een indrukwekkende 4-0 overwinning op de Verenigde Staten in de kwartfinale, staat Marokko maandag in de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi tegenover Spanje, dat Japan met 3-0 versloeg. Deze wedstrijd belooft een waar spektakel te worden.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Marokkaanse Olympische team de halve finale bereikt. De mannen van coach Tarik Sektioui eindigden als eerste in groep B met 6 punten en versloegen de VS overtuigend in de kwartfinale.

Lees ook: Marokko naar halve finale Olympische Spelen na overwinning op VS

Het Marokkaanse team barst van het talent, met name de Marokkaans-Spaanse spelers Abdessamad Ezzalzouli (Real Betis) en Ilias Akhomach (Villarreal), die in 2023 de Afrika Cup onder 23 wonnen met Marokko. Doelman Munir El Kajoui, geboren in Melilla en oud-speler van Malaga en Numancia, is ook een belangrijke schakel in het historische succes van de Atlas Leeuwen op de Olympische Spelen in Parijs.

Aanvaller Soufiane Rahimi van de Saoedische club Al Ain en PSG-rechtsback Achraf Hakimi zijn de meest opvallende spelers van het Marokkaanse team. Rahimi is topscorer van het toernooi met vijf doelpunten, terwijl Achraf Hakimi in de kwartfinale een fantastische goal scoorde in het Parc des Princes, zijn thuisstadion bij PSG.

Lees ook: Reactie Tarik Sektioui na historische overwinning Marokko (video)

Ook Bilal El Khannouss, de middenvelder van Genk in België die deelnam aan het WK in Qatar, maakt deel uit van het Marokkaans olympisch team in Parijs. Brahim Diaz (Real Madrid) en Saibari (PSV) konden helaas niet deelnemen vanwege het verzet van hun clubs. Marokko neemt het maandag in Marseille op tegen Spanje in de halve finale van het Olympisch toernooi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team