Zoeken

Spectaculaire ontsnappingspoging Marokkaanse gevangenen in België

21 augustus 2024 - 23:00 - Wereld

©

In een gedurfde ontsnappingspoging hebben vier Marokkaanse gevangenen in de gevangenis van Wortel, België, bijna de vrijheid bereikt. De mannen hadden in het geheim de stenen uit hun celmuren verwijderd en probeerden met aan elkaar geknoopte lakens over de gevangenismuur te klimmen.

Het viertal zat vast voor verschillende misdrijven en keek aan tegen nog enkele jaren celstraf. Daarnaast hadden ze geen recht meer op verblijf in België en wachtte hen mogelijk uitzetting naar Marokko. Dit was waarschijnlijk de motivatie achter hun ontsnappingsplan.

Lees ook: Ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki opnieuw veroordeeld

De mannen werkten geduldig en onopgemerkt aan hun ontsnapping, waarbij ze steen voor steen hun celmuur afbraken zonder dat het personeel iets in de gaten had. Uiteindelijk lukte het hen om uit hun cel te komen en de laatste hindernis te bereiken: de metershoge gevangenismuur.

Lees ook: Ontsnapte Yousef Mohamed Lehrech in Duitsland gearresteerd

Rond drie uur ’s nachts ging het alarm af en werd de politie gewaarschuwd. De politie kon de mannen op onderscheppen terwijl ze nog aan de lakens aan het hek hingen. Ze zijn nu in volledige isolatie geplaatst. Hoewel een ontsnappingspoging in België niet strafbaar is, zullen de mannen waarschijnlijk wel moeten opdraaien voor de schade. Bovendien is het mogelijk dat ze nu sneller worden uitgezet naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team