Zoeken

Straatraces met quads, scooters en auto’s in Harhora

7 augustus 2024 - 23:00 - Marokko

©

Inwoners van Harhora, badplaats ten zuiden van Rabat, zijn de nachtelijke straatraces meer dan zat. Bijna elke nacht worden ze opgeschrikt door het lawaai van deze illegale praktijken.

Volgens Le360 zijn veel bewoners geërgerd door de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door deze nachtelijke straatraces, die bijna dagelijks plaatsvinden tijdens het zomerseizoen. De straatraces, ook wel bekend als ’rodeo’s’, worden uitgevoerd met quads of scooters.

Lees ook: Politie pakt straatracers op in Tanger na virale video

Bestuurders van deze gemotoriseerde tweewielers verzamelen zich elke avond op de openbare weg, voornamelijk op de Mustapha Essayeh-boulevard, om tussen 22:30 uur en middernacht deel te nemen aan races. Dit verstoort de rust van de inwoners, vooral van kinderen, ouderen en zieken.

Lees ook: Marokko: 25 arrestaties en 194 voertuigen in beslag genomen na wilde rodeo

De afgelopen dagen is het fenomeen zelfs toegenomen, waarbij nu ook auto’s deelnemen aan de nachtelijke races, melden de geplaagde bewoners. Ze roepen de Koninklijke gendarmerie op om meer patrouilles uit te voeren en een einde te maken aan deze straatraces die de openbare orde verstoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team