Zoeken

Stranden Driouch brandhaard voor mensensmokkel en drugstransport

2 juli 2024 - 12:00 - Marokko

©

De stranden in de provincie Driouch, met name die rond de gemeente Amejjaou, worden opnieuw geteisterd door criminele bendes die zich bezighouden met mensensmokkel en drugstransport. Ondanks pogingen van de autoriteiten om deze activiteiten te beteugelen, blijven de bendes actief door hun werkwijze en locaties constant aan te passen.

Volgens bronnen in Nador worden de smokkelboten op zee regelmatig in de gaten gehouden, waardoor ze soms hun drugslading overboord gooien om sneller te kunnen vluchten. Dit verklaart waarom er de laatste dagen balen hasj zijn aangespoeld op het strand van Amejjaou.

Lees ook: Balen hasj aangespoeld op strand Nador

De criminele bendes blijven de autoriteiten uitdagen en zetten hun activiteiten onverminderd voort, ondanks de inspanningen van de politie, meldt NadorCity. Dit maakt voortdurende waakzaamheid noodzakelijk, vooral omdat sommige bendes het leven van mensen op het spel zetten, waaronder dat van jonge migranten.

Lees ook: Onrust op strand Driouch: poort geplaatst, vandalisme en chaos

De Koninklijke gendarmerie in Driouch heeft de patrouilles opgevoerd en houdt bekende hotspots extra in de gaten om de criminele activiteiten op de stranden te beperken, aldus een lokale bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team