Zoeken

Strengere regels personenvervoer via apps in Marokko

18 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

De Marokkaanse regering is actief bezig met het reguleren van personenvervoer via mobiele apps. Minister van Transport en Logistiek, Mohamed Abdeljalil, en zijn team werken aan een nationale blauwdruk voor duurzame en inclusieve mobiliteit.

Abdeljalil reageerde op vragen vanuit het parlement en benadrukte dat het aanbieden van personenvervoer via digitale platforms zonder vergunning illegaal is. Zijn ministerie werkt samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om dit aan te pakken. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een studie voor een nationale blauwdruk, waarin de basisprincipes voor toekomstige mobiliteit en transport in Marokko worden vastgelegd. Deze blauwdruk zal onder andere ingaan op de omgang met nieuwe vervoersmethoden, vooral in steden.

Lees ook: Motortaxi’s: nieuwe trend zorgt voor ophef in Marokko

De huidige wetgeving vereist dat aanbieders van personenvervoer een vergunning hebben en dat elk voertuig dat hiervoor wordt gebruikt ook een aparte toestemming heeft, aldus de minister.

Lees ook: Taxichauffeurs in Marrakech gestraft voor hoge tarieven

Eerder dit jaar gaf de minister aan dat de regulering van vervoer via apps afhankelijk is van overeenstemming tussen verschillende partijen in de sector, zoals taxi’s en bussen. Hij benadrukte ook de unieke kenmerken van het Marokkaanse transportsysteem en de belangrijke rol van taxi’s, vooral in vergelijking met landen met meer alternatieve vervoersmogelijkheden. Het ministerie werkt aan een studie om een toekomstvisie voor mobiliteit in Marokko te ontwikkelen en het openbaar vervoer te moderniseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team